Wednesday, September 16, 2015

PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM 2015

11, 12 dan 13 September- Telah diadakan Perkhemahan Perdana Unit Beruniform. Seramai 68 orang murid telah menyertai perkhemahan tersebut dengan 27 orang fasilitator yang terdiri daripada guru-guru SKPM.

Pada tahun ini, Perkhemahan Perdana Unit Beruniform diadakan selama 3 hari 2 malam. Di antara aktiviti yang dijalankan sepanjang perkhemahan tersebut ialah, Slot LDK- Kepimpinan, Kerjasama dan sikap toleransi diantara ahli kumpulan, pertandingan apresiasi seni, pertandingan ikhtiar hidup dan pertandingan membuat gajet.

Semua aktiviti yang dijalani oleh setiap peserta akan dinilai dan diberi pemarkahan. Ini bagi menetukan kumpulan terbaik yang dipilih oleh fasilitator. Manakala murid lelaki versatile telah diberikan kepada adik Mohd Syamil Hafiz bin Mohd Mokhzir dan murid perempuan terbaik telah diberikan kepada adik Nur Syamimi binti Saiful Aduka.

Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform ini berakhir pada jam 11.30 pagi dengan disempurnakan penutupannya oleh Guru Besar Pn. Siti Habsah binti Ahmad dan acara bergambar kenang-kenangan.


Gambar sekitar aktiviti Perkhemahan Perdana Unit Beruniform

Slot Orientering : Memandu Arah 

Slot LDK Ketahanan Diri

Aktiviti fizikal yang dijalankan


Slot LDK- 

Slot Membuat Gajet oleh setiap kumpulan
Kumpulan 6 sedang gigih menyiapkan gajet rak kasut
Kumpulan 3 gigih menyiapkan gajet rak pinggan.
Kerjasama kumpulan penting dalam aktiviti setiap yang dijalankan.
Petandingan Ikhtiar Hidup. Iaitu menyediakan hidangan
 untuk dimakan bersama ahli kumpulan.
Kumpulan 6 gigih memasak hidangan yang disediakan.
Pn. Noni dan Pn. Hayati selaku juri pertandingan masakan Ikhtiar hidup


Ice BreakingPost a Comment